2019. április 28 és 30 között Kazahsztánban üzleti fórumon vett részt a LAC Holding Zrt, az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Pénzügyminisztérium delegációja. Soha ekkora magyar üzleti delegáció nem járt még Kazahsztánban. A látogatás célja a magyar-kazah gazdasági és kulturális kapcsolatok erősítése. Az Üzleti Fórumon Varga Mihály magyar pénzügyminiszter mellet beszédet mondott Horváth László, a Magyar-Kazah Üzleti Tanács elnöke, aki – kisebb megszakítással – több mint 20 éve tiszteletbeli kazah konzul, beszédjében hangsúlyozta, hogy hatalmas lehetőségei vannak Kazahsztánban a magyar cégeknek. Kiemelte az oktatás, kultúra és az agrárügyi területet.

Az Üzleti Fórum kapcsán több együttműködési megállapodás került aláírásra, mely a két ország közti szorosabb együttműködését kívánja támogatni.

Az Üzleti Fórumon előadást tartott Aidos Karibzhanov, a LAC Holding Zrt. egyik leányvállalatának, a LAC KZ-nak a vezérigazgató helyettese. Előadásában kihangsúlyozta, hogy a cég közel 30 éves üzleti tapasztalattal rendelkezik. Két városban, Nur-Sultanban és Almatiban is van irodája, ahol a kazah üzleti világban kiterjedt kapcsolattal rendelkező kollégák segítik és támogatják a magyar cégek kazah piacra jutását, illetve a kazah cégek magyar piacra jutását.

Horváth László a LAC Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója, és mint tiszteletbeli kazah konzul több magyar cégnek segített megtalálni a helyi kapcsolatokat. Többen keresték meg azzal a kéréssel, hogy cégén keresztül segítse cégük kazah piacra való bejutását.

Horváth László kazahsztáni látogatása alatt, találkozott Nur-Sultan polgármesterével is.