Horváth László Tiszteletbeli Kazah konzul meghívta a Kazah Köztársaság decemberben hivatalba lépett új magyarországi nagykövetét, Abdrasov Zhanibek urat, hogy megtekintse a karcagi városházán működő konzulátusi irodáját. Az eseményen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter úr, Fazekas Sándor az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának tagja, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Kunszövetség elnöke, Dobos László Karcag város polgármestere, valamint Sári Kovács Szilvia alpolgármester asszony. A helyszínen Horváth úr bemutatta az irodát, és elmondta, milyen szívügye a kazah-magyar kapcsolatok ápolása. Bízik abban, hogy az újonnan kinevezett nagykövet úrral is gyümölcsöző lesz az együttműködés.

Ezt követően a résztvevők, a már műemlékként funkcionáló Morgó Csárdába látogattak, ahol a tiszteletbeli konzul egy igazi hagyományos karcagi birkapörkölt elfogyasztására invitálta a jelenlévőket. A kazah nagykövet úr először evett a híres karcagi ételből, de nem utoljára. Nagyon ízlett neki.

Horváth László, tiszteletbeli konzul számára a kazah – magyar gazdasági-üzleti kapcsolatok mellett mindig fontos volt a kulturális kapcsolatok ápolása, erősítése is. A hagyományokról való megemlékezésre, azok fenntartására kiemelt figyelmet fordított. A program során a Tiszteletbeli konzul és a Nagykövet úr arról is beszéltek, hogy a kun/kipcsák hagyományokat együtt ünneplik Karcagon közös szervezés alatt, együttműködve Karcag városával.